5 juli 2009

Ransarån och Övre Ransarån

Som vanligt hade vi ett underbart fiske i Ransaråselen. Rödingarna är ju så otroligt vackra och roliga att fiska på torrfluga. De första 2 dagarna ville det sig inte riktigt för mig och en viss känsla av frustration infann sig när de andra stod med böjda spön, men sista fiskedagen i Selen tog jag fem stycken (ca 6-8hg) så det blev en bra avslutning.
Därefter blev det dags att packa ihop och packa om för båtskjuts till Övre Ransarån, ett helt nytt fiskevatten för oss och vi var otroligt taggade. Tung packning att vandra med, och när vi blivit avlämnade så insåg vi att vi glömt ett tält, men det löste sig ändå. Vi trängde ihop oss i det som fanns. Naturen är så otroligt vacker och omgiven av snöklädda fjälltoppar kan man inte annat än att bara njuta av livet. Då känns miljontals mygg, knott och svidor som ett litet skavsår bara.. he,he.
Det var här vi mötte de vilda, vackra öringarna. Andra dagen stod jag ensam i en hölja som jag vadat ut till. Lade ut flugan mot ett vak och fick ett perfekt mothugg och där satt han. Därefter fick jag mitt livs drillning (hitills) Det tog ca 15-20 minuter innan jag kunde landa denna 48cm öring. (ca 1,2kg och mitt PB på Torrfluga) Bilden är inte den bästa men hela jag darrade och ögonen var fyllda av glädjetårar efter denna kamp innan han fick simma ut till friheten igen Nu dröjer det ett år innan vi kommer hit igen (redan bokade) Men jag längtar redan...
Nu ska jag fortsätta att njuta av min semester en vecka till.

8 kommentarer:

Tant Brun sa...

Du är verkligen en lite fiskegumma du.. Ha de så gott
Kram Bibban

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Vilken fiskelycka och vilket äventyr. Det var väl unnt, hoppas att du har laddat batterierna lite nu så att du fixar flytten lätt som en plätt. Ha det gott. Kram

Under förvandling sa...

Detta är livet för dig...åh va glad du ser ut!!

Kramis

litentanta sa...

Jag är vekare än dig helt klart... brännmya knäckte mig totalt den här gången, har sällan varit så frustrerad :-(

Underbara bilder, som alltid, och knäppgökar ni är som släpper tillbaka ;-) Den öringen hade jag mer än gärna ätit upp, vi med våra surgäddor haha!

Men jag hoppas att Lappland kan komma med ett aningens flygfä-glesare år nästa år för nu, näääää, fy tusan alltså!

paula&jeppe sa...

Hej på dig vännen.
Hmmm det ser ut som att du varit i den miljön som du trivs bäst i.
Härliga bilder.
Kramiz och vi höres

meselda sa...

Låter som en trevlig fisketur.....ha det riktigt gott på resten av semestern nu :)

Ännelaij sa...

Låter som en toppenresa!
Och vilken fin öring.
Jag är avis.
Kunde du inte gjort upp eld och halstrat den däröver?
Sedan lite tunnbröd till det..mums..

/A

bamse sa...

Hej

Härlig sida ,, Jag o två kompisar va o fiskade samtidigt som er vid ransarån fast vi va på den övre stäckan , det är 4 gången vi är där , härligt område så det blir som ett gift att åka dit varje år .

Längar redan tillbaka ,så ni hade redan bokat tills nästa år , oj det måste jag oxå göra ,, *L*

Mvh Kenny