8 november 2009

Mörrum, Tur och Retur

Sent på torsdagskvällen anlände vi till Mörrum och mötte upp Silja, Lasse och Jim, från danmark, som anländt strax före oss... Vi hade en trevlig kväll och Tidigt på Fredagmorgonen for vi iväg mot kusten ner mot Sölvesborg... Vi sjösatte kajakerna och förutsättningarna kändes jättebra, trots en ganska hård vind. Mitt tredje kast blev kort, och jag trodde jag fastnat i botten när jag skulle börja dra in flugan, samtidigt som kajaken vände runt i vinden och då såg jag att det satt en gädda på, som släppte i mitt virrvarr att hålla mig på rätt kurs... men adrenalinet gick i topp och vi fortsatte ett tag, men helt utan resultat.
Efter några timmar for vi vidare mot "Norje" och där tog Jim och Silja några gäddor... Senare, strax innan skymning stod jag utvadad en bit och drog in flugan... plötsligt, 4 meter ifrån mig stiger en grönskimrande drottning upp och vänder över min fluga... uppskattningsvis ca 4 kilo... Så frustrerande... och därefter Nada! Vi for hem och mötte Stuart, Stefan, Walter och "Fanny" som kommit till huset och vi hade en jätterolig kväll med god mat, dryck och mycket fiskesnack... (på engelska, tyska, danska och svenska)
Lasse var grym på att binda gäddflugor..
Fiskesnack...
På lördagen fiskade vi runt på lite olika ställen och mitt på dagen stod jag och Thomas på ett "hett" ställe... när jag kände att det iskalla vattnet rann in i mina vadare... bara att kliva upp och få av sig allt det våta. Hade inga extrakläder med, så det blev till att ha vantar på fötterna, men nöden är ju uppfinningarnas moder, sägs det.... Thomas tog 2 Gäddor på ca 3 kilo och tappade 3 under loppet av tio minuter...
Jag försökte fiska från land, och gå på stenar för att nå ut, men det var lönlöst utan vadare... jag var riktigt "pissed off" resten av den fisketuren... Trasiga vadare är det sista man önskar sig, med lagningstillbehören långt, långt därifrån... Vi mötte upp de andra på kvällen och for hem tillsammans... även Stefan hade tagit 2 gäddor, och så Jim förstås, som blev "Gäddkungen" denna helg.
Upp tidigt på söndagen och packa ihop allt man nyss packat upp och börja den långa färden hemåt... Och nu skall det investeras i nya vadare och skor... Skorna glömde jag visst kvar där... *hmm*

3 kommentarer:

Lasse Karlsson sa...

Hej Jeanette

Tack for en trevlig helg! Skal passa på at sige hej fra Silja och Jim :-)

Snygg webside!!

Mvh
Lasse

Unknown sa...

Härliga bananer..och snart ut och åka igen!;) Kramen

Henningsdotter sa...

Rätt schysst ändå med vanten där, snyggt!
Kram på dig från mig!