21 februari 2010

Laxsoppa - Salmonsoup

När man ändå är rejält insnöad kan man fiska efter lite kockpoäng i köket och laga sig lite Fisksoppa. För mat måste man ha och den blev väldigt god, och godsaker ska man dela med sig utav.
1 liten fänkål 2 st. morötter 1 bit kålrot 1 gul lök ca 2 dl. vitt vin ca 4 dl. vatten 1 dl. grädde 1 msk. dijon senap 2 msk. grönsaksbuljong 2 msk. hummerfond 2 bitar laxfilé Finhacka lök och fänkål. Grovriv morötterna och kålroten. Fräs dem mjuka i smör och tillsätt ca 2 dl. vitt vin. Låt allt puttra en stund. tillsätt vatten, buljong och fond. ( och lax bitarna.) Låt småkoka tills laxen är klar, tillsätt grädden och Dijon senapen. (salt & peppar) servera med en klick Mascarpone eller créme fraishé.
Bon Appétit !! 1 small fennel 2 pcs. carrots 1 piece of turnip 1 yellow onion about 2 dl. white wine about 4 dl. water 1 dl. cream 1 tbsp. Dijon mustard 2 tbsp. vegetable broth 2 tbsp. lobster broth 2 pieces salmon fillet Chop onions and fennel. Coarse grate the carrots and turnip. Fry them soft in butter in a pan, and add about 2 dl. white wine. Let everything simmer for a while. add water, broth and stock. (And salmon pieces.) Let simmer until the salmon is ready, add the cream and Dijon mustard. (salt & pepper) serve with a dollop of mascarpone or creme fraishé.

5 kommentarer:

Henningsdotter sa...

Verkar väldigt smarrigt! Det ska jag minnsann prova!

Lunkan sa...

Fänkål och lax är en underbar kombination.
Slå i en skvätt Pernod eller Pastis nästa gång ska du få en ytterligare smakhöjare :-)

Unknown sa...

Här blir det också fisksoppa..ala mormors vis;)! Kramen

Henrik sa...

Det där såg inte äckligt ut;-)
Kommer absolut testas så småningom.

litentanta sa...

Men jag som är så lat på söndagarna.... ska definitivt testa det snarast, en fredag kanske?

Ha det bäst!