1 liten fänkål
2 st. morötter
1 bit kålrot
1 gul lök
ca 2 dl. vitt vin
ca 4 dl. vatten
1 dl. grädde
1 msk. dijon senap
2 msk. grönsaksbuljong
2 msk. hummerfond
2 bitar laxfilé
Finhacka lök och fänkål. Grovriv morötterna och kålroten.
Fräs dem mjuka i smör och tillsätt ca 2 dl. vitt vin. Låt allt puttra en stund.
tillsätt vatten, buljong och fond.
( och lax bitarna.)
Låt småkoka tills laxen är klar, tillsätt grädden och Dijon senapen.
(salt & peppar)
servera med en klick Mascarpone eller créme fraishé.
Bon Appétit !!
1 small fennel
2 pcs. carrots
1 piece of turnip
1 yellow onion
about 2 dl. white wine
about 4 dl. water
1 dl. cream
1 tbsp. Dijon mustard
2 tbsp. vegetable broth
2 tbsp. lobster broth
2 pieces salmon fillet
Chop onions and fennel. Coarse grate the carrots and turnip.
Fry them soft in butter in a pan, and add about 2 dl. white wine.
Let everything simmer for a while.
add water, broth and stock.
(And salmon pieces.)
Let simmer until the salmon is ready, add the cream and Dijon mustard.
(salt & pepper)
serve with a dollop of mascarpone or creme fraishé.
5 kommentarer:
Verkar väldigt smarrigt! Det ska jag minnsann prova!
Fänkål och lax är en underbar kombination.
Slå i en skvätt Pernod eller Pastis nästa gång ska du få en ytterligare smakhöjare :-)
Här blir det också fisksoppa..ala mormors vis;)! Kramen
Det där såg inte äckligt ut;-)
Kommer absolut testas så småningom.
Men jag som är så lat på söndagarna.... ska definitivt testa det snarast, en fredag kanske?
Ha det bäst!
Skicka en kommentar